Utlottningar före filmerna

Ändrad den Tue, 17 Dec 2019 vid 06:17 PM

En förening med god ekonomi kan ordna utlottningar i samband med filmen eller med årsmötet. När det gäller utlottning i samband med filmen har vinsten lämpligen anknytning till filmen. Ett enkelt sätt är då att låta stolnumret utgöra lottnummer.

Utlottningar i samband med årsmötet kan bestå av böcker, utnyttja bokrean, DVD-filmer, medlemskap i studion den kommande säsongen. Använd fantasin och koppla gärna vinsten till temat i filmen.

Eftersom biografstolarna ofta är numrerade är det mycket lätt att dra lotten genom att ha en burk med dessa nummer på papperslappar.

Ett tips är också att lotta ut prenumerationer på Filmrutan eller resor till någon av SFF:s filmhelger. Ni kan köpa presentkort av Filmrutan och SFF.