Filmaffischer

Ändrad den Mon, 26 Apr 2021 vid 12:42 PM

När en filmstudio bokar film är hanteringen av filmaffischer i standardformatet 70x100 cm olika. Varje distributör har olika arbetssätt, vissa skickar filmaffischer och andra skickar inga filmaffischer alls. Nedan finner du en sammanställning för de vanligaste distributörerna:

Folkets Bio, NonStop Entertainment, TriArt, Filmcentrum, Biografcentralen, Noble Entertainment, Arab Film in Sweden, Sveriges Förenade Filmstudios

Filmlagret skickar ut affischer till alla filmstudior och om det finns kvar filmaffischer i lager. OBS! För TriArt måste ni dock aktivt beställa affischer.

Kontakt: https://filmlagret.se/kontakt/

Scanbox

Inga filmaffischer skickas, men alla filmstudios kan ladda ner digital version och högupplöst filmaffisch för tryck.
https://scanbox.contentbase.dk/sv-se/login
Användarnamn: film
Lösenord: presse

Klicka ”confirm” för att godkänna användaravtalet för marknadsföringsmaterialen.

När du är inloggad söker du fram rätt film ovan i sökfältet ”search”. Tänk på att titeln måste

vara korrekt stavad.

Folkets Hus och Parker, SF, UIP, FOX och Nordisk film
För dessa bolag måste varje filmstudio själv beställa filmaffischer från EO Grafiska.
Minimikostnaden är 222,50 kr för 1-5 affischer. Filmstudion behöver starta ett konto på beställningsportalen https://www.film.eo.se/

Njutafilms och Studio S
Inga filmaffischer skickas, men alla filmstudios kan beställa affischer via epost
bio@njutafilms.com Kostnaden på 20kr/per affisch betalar SFF.

Lucky Dogs

Inga filmaffischer skickas, men tillhandahåller alla filmaffischer digitalt via deras hemsida www.lucky-dogs.se

Övrigt

Notera att 70x100 är stora filmaffischer avsedda för affischeringsskåp som finns på biografer. Om din filmstudio inte har tillgång till affischeringsskåp räcker det ofta med en A3 som vanligtvis kan laddas ner gratis från de flesta distributörer. A3 affischer kan tryckas i en vanlig kontorsskrivare. Det går även att beställa enstaka A3 affischer från de bolag som trycker via EO Grafiska.

Om du vill ha hjälp eller har ytterligare frågor kontakta oss på
Epost: medlem@filmstudio.se
Tel: 08-665 11 00