Varför hittar jag inte filmen jag söker?

Ändrad den Sun, 10 Mar 2024 vid 06:44 PM

Det kan finnas flera skäl:

  • Filmen är bokningsbar för filmstudior, men distributören har inte informerat SFF om det.
  • Distributören har inte släppt filmen till SFF än. Vid förfrågan kan det eventuellt ändå gå att lösa rättigheter för ett speciellt arrangemang.
  • Ingen distributör i Sverige har köpt rättigheter till filmen för biografvisning. I dessa fall kan det ändå gå att lösa, men det blir antagligen dyrare än vanligt och kan innebära en extra kostnad för filmstudion. Och det kanske inte finns någon svensktextad kopia.
  • Filmer som endast finns på DVD/BluRay läggs inte alltid till. De är så många att det är svårt att hålla en komplett lista.
  • Filmen har inte bedömts vara intressant för SFF och har gallrats bort för att hålla databasen aktuell och överskådlig. (Filmer som t ex fått väldigt låga betyg vid lansering eller aldrig bokats trots plats i filmilstan)

Filmlistan är alltså en guide, inte en komplett förteckning. Filmlistan uppdateras kontinuerligt.


Kontakta kansliet om ni vill visa en film som saknas i filmlistan. Men tänk först på föjande:


Om ni vill visa en äldre film som inte finns i Filmlistan kan det gå att ordna men det finns några saker att beakta. Läs därför igenom detta.


Kontrollera att filmen inte finns i Filmlistan. Ni kan söka fram klassiker genom att ställa in årtal. Läs mer: Filmlistans sökfunktioner.


Filmlistan är numer relativt komplett utifrån vad som finns tillgängligt på DCP (bioformatet) med svenska rättigheter. Det finns däremot inte möjlighet att hålla en helt uppdaterad lista utifrån vad som KAN vara möjligt att visa om man använder DVD och BluRay. Men eftersom varje sådan förfrågan tar extra tid för kansliet att hantera så vill vi gärna att ni innan ni frågar om gamla filmer gör följande:


- samla ihop ett antal filmer (max 5) som ni är intresserade av och skicka en samlad lista. Fråga inte om en film i taget.

- skicka dessutom med svar på följande frågor:

  • godkänner filmstudion en extra avgift (max 2000 kr) för visningen.
  • godkänner filmstudion att visa filmen på BluRay och/eller DVD
  • godkänner filmstudion att visa filmen med engelsk text (eller otextad om engelskspråkig film)


Läs också om att hitta film i Filmlistan.

Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov