Olika typer av medlemskort

Ändrad den Wed, 15 Apr 2020 vid 07:47 PM

Många studior har varierande former av medlemskap. Alla har det som enklast kan kallas fullvärdigt medlemskap – ett medlemskap som innebär att man får se samtliga säsongens filmer. Möjlighet att köpa biljett till enskild film finns inte. Sedan länge har det dock varit möjligt att köpa trefilmskort. De flesta filmstudior ger bara denna option för de sista filmerna på programmet.

Då många kommuner vill gynna kultur för unga är deras bidrag villkorade till att filmstudion har ungdomar i publiken. En del filmstudior har därför ungdomsmedlemskap till ett lägre pris. Vad som räknas som ungdom varierar, någon studio avser åldern 15 – 18 år, en annan avser med ungdom personer under 20 år. Det finns också möjlighet att ge pensionärer ett billigare medlemskap.

Några filmstudior säljer också medlemskap med reservation – se rubriken För många medlemmar