Räkna publik

Ändrad den Wed, 15 Apr 2020 vid 07:47 PM

När du ser en film på biografrepertoaren innebär detta att ditt besök hamnar i den s.k. besöksstatistiken. Numera ska även filmstudiobesöken rapporteras till den nationella statistiken. Därför måste den lokala filmstudion räkna publiken i samband med en filmstudioföreställning.

Lämpligen avdelas detta uppdrag till en styrelsemedlem som får ansvar för räknandet och att det rapporteras till SFF. Räknandet kan oftast förenklas genom att antalet stolar i biografsalongen är känt och antalet tomma stolar räknas. Man kan också använda knappräknare vid entrén.

Ni kan kostnadsfritt beställa en knappräknare av SFF.

Du kan läsa mer om hur du rapporterar publik i Filmlistan i Filmlistans-guide.