Medlemskort - beställa

Ändrad den Sat, 16 Sep 2023 vid 03:36 PM

Denna beskrivning är till för filmstudiornas styrelser när de ska beställa medlemskor till sin filmstudio.
Läs allt om SFF:s medlemskort för filmstudior.



INNEHÅLLSFÖRTECKNING


Hur beställer man medlemskort? - Hitta till sidan

Filmstudion beställer medlemskort och rapporterar sålda medlemskort genom att logga in via sin studiowebbsida (filmstudionamn.filmstudio.se/admin) eller via Filmlistan (filmlistan.filmstudio.se) och där gå till Studio:Studionamn - så finns en länk till platsen för medlemskort (filmstudionamn.filmstudio.se/admin/membership_card_orders)


När ni har loggat in på admin så finns där en menyrad som heter Medlemmar och medlemskort, under detta finns följande val:


  • Medlemskort - rapportering (Beställning och administration av medlemskort)
  • Medlemmar - Lista över de medlemmar ni har registrerade
  • Utskick medlemmear - Nyhestbrevsfunktion där du kan skicka epost till personerna i medlemslistan.
  • Terminskortsköp - Lista över de köp som era medlemmar gjort
  • Sälj medlemskort - Länk som filmstudions representanter använder när ni vill sälja medlemskort.


För att beställa medlemskort använder ni Medlemskort - rapportering.


  1. Klicka på beställning av ny termin (eller redigera aktuell termin). 
  2. Klicka Lägg till serie
  3. Fyll i informationen i fälten. För beskrivning av respektive fält se nedan.
  4. Klicka Skicka. Klart.


Beskrivning av beställningsformuläret

Beställningsformuläret har efter införandet av möjligheten att sälja medlemskort digitalt blivit lite mer omfattande. Dessa fält ska fyllas i:


  • Kort namn
    Det är namn på serien. T ex HT 2023 eller Lördag HT23 om man har flera visningsdagar. Ni kan läsa mer om detta nedan.

  • Pris
    Skriv hur mycket ert medlemskort kostar, t ex 300 kronor. Detta måste göras av alla filmstudior som vill sälja medlemskort digitalt. Priset ni skriver styr hur mycket medlemskortet kostar i betal-portalen.

  • Till salu from: 
    skriv datum när medlemskortförsäljningen ska starta (digitalt). Innan detta datum går det inte att köpa medlemskort även om de loggar in via länken. Måste fyllas i för digital försäljning.

  • Till salu t o m: 
    Andra fältet är slutdatum för digitala försäljning. Efter det angivna datumet går det inte längre köpa medlemskort via länken. Vi  rekommenderar att ni har det öppet fram till sista visningen. Eftersom det inte går att sälja fler medlemskort än vad ni har beställt så är det ingen risk att låta försäljningsperioden löpa under hela terminen.

    Not: Om en medlem försöker köpa medlemskort digitalt före eller efter dessa datum så kommer de få beskedet att det för tillfället inte finns några medlemskort till försäljning.

  • Antal
    Ange det totala antalet medlemskort ni vill beställa av just denna specifika serie. 


    Viktigt! För filmstudior som ska sälja medlemskort digitalt: tänk på att siffran ni skriver här styr hur många medlemskort ni kan sälja. Om ni bara har plats för 130 medlemmar, då skriver ni 130.


    Detta är det enda tvingande fältet så för att kunna skicka iväg beställningen måste något fält vara mer än 0 och ingen serie får vara blank (se till att det står 0 även i de serier ni inte ska beställa).

  • Varav antal manuella köp
    Här kan filmstudior som ska sälja medlemskort digitalt reservera en del av de beställda medlemskorten till att endast kunna säljas "kontant", det vill säga inte via SFF:s försäljningsportal. 

    Detta kan användas om filmstudion vill garantera att inte alla medlemskort tar slut innan personer som saknar möjlighet att köpa medlemskort digitalt har hunnit köpa ett medlemskort på annat sätt.

    Den manuella kvoten är det enda som kan ändras av studion även efter beställningen av medlemskorten.

  • Redovisning 1
    Antalet kort ni totalt har sålt (kontant och via SFF:s portal) efter terminens andra visning.

  • Slutredovisning
    Antalet kort ni totalt har sålt mellan terminens andra visning och den sista. Om man tar antalet i Redovisning 1 + antalet i Slutredovisning får man det totala antalet sålda kort för terminen (och måste siffran alltså vara lägre än antalet beställda kort). 

  • Slutför rapportering
    Kryssas i för att indikera för SFF att all redovisning är klar för terminen.


Filmstudion fyller i hur många medlemskort de vill ha och klickar på Skicka. OBS! Inget fält får vara tomt, så skriv 0 (noll) i de fält ni önskar lämna tomma.



Om Serier - vad betyder de olika fälten?

SFF erbjuder olika serier av medlemskort för de filmstudior som säljer medlemskap till flera olika visningstillfällen, eller de orter som har mer än en filmstudio. Det finns därför möjlighet att beställa medlemskort i Serie 1, 2 eller 3 samt 3-filmskort och Omärkta kort. 


Ni kan ändra namnet för Serierna, tex skriva Serie 1 - Lördag 15.00 och Serie 2 - Lördag 18.00. För att göra det tydligt vad som gäller. För er som säljer digitalt uppmanar vi er gärna att döpa medlemskorten efter termin för tydlighetens skull. Exempel: VT23 eller VT23 - Serie 1 / VT23 - Vuxen. 


Färgen på dessa medlemskort skiljer sig åt. Serie 1 har annan färg än serie 2 och så vidare. För de allra flesta är endast Serie 1 aktuellt.


3-filmskort är ett medlemsskap som ger inträde till tre filmer. De kan användas mot slutet av terminen eller mot specifika målgrupper (t ex ungdomar) eller filmteman.


Omärkta medlemskort - Dessa medlemskort är till för specialevenemang, till exempel om filmstudion ska anordna en filmhelg eller filmfestival. De är alltid vita.



Att tänka på inför digital försäljning

För filmstudior som ska sälja medlemskort via SFF:s digitala försäljningskanal är det viktigt att tänka på att:

  • inte beställa mer kort än vad man vill sälja
  • sätta korrekt pris
  • skriva start- och slutdatum för försäljningsperioden



Ändringar - endast av SFF

Efter att beställningen är inskickad kan inte filmstudion själv ändra antalet. Eventuella tilläggsbeställningar eller förändringar måste göras via SFF. Det finns en länk för det via Filmlistan under fliken Medlemskort. (Ovan beställningsformuläret). Filmstudion kan däremot ändra den manuella kvoten upp och ner vid behov.


Tänk på

  • Beställning görs av representant för filmstudion och i god innan korten behövs. 
  • Medlemskorten skickas till den person som är registrerad som kassör för filmstudion i Filmlistans "Kontaktregister". Om någon annan ska ta emot medlemskorten mejla namn och adress till medlemskort@filmstudio.se.


Redovisa

Information om att redovisa sålda medlemskort hittar du här: Medlemskort - redovisa


Instruktionsfilm



Var artikeln till hjälp?

Toppen!

Tack för din feedback

Vi beklagar att det inte var till hjälp

Tack för din feedback

Berätta för oss hur vi kan förbättra den här artikeln!

Välj minst en av orsakerna

Feddback skickat

Vi uppskattar din feedback och uppdaterar artikeln vid behov