Under Startsida redigerar ni informationen som presenteras på webbsidans presentationssida, ”första-sidan”, ovanför filmprogrammet. Den går lätt att uppdatera för att ge olika information men går också att formulera på ett sådant sätt att den nästan aldrig behöver uppdateras. Se exempel nedan.

Om filmprogrammet på Startsidan

Under Inställningar kopplar ni vilken termins filmer som Startsidan ska visa. Under terminens gång flyttas sedan filmer från Startsidan till Arkiv efter att de visats. Så efter varje visning blir det färre filmer kvar på Startsidan. Men. Efter sista filmen så visas hela programmet igen. Om ni inte vill att ett gammalt program ska synas på Startsidan innan kommande program är klart så välj ingen termin under Inställningar. När ni sedan är redo att lansera kommande program så väljer ni den terminen under Inställningar.

Exempel på information på första sidan (som är okänslig för nya terminer etc):

"Välkommen till Demo filmstudio.

Nedan ser ni vårt aktuella filmprogram. För att se film behövs ett medlemskap läs mer under medlem. Läs mer om föreningen under menyn Filmstudion."

Lyfta fram information - viktig nyhet

Eftersom informations- och nyhetsuppdateringar ligger under filmprogrammet på startsidan kan det ibland finnas ett behov av att lyfta fram något inlägg lite extra. Det kan ni göra genom att välja "Viktig nyhet". Det inlägget får då en extra "banner" på startsidan. Läs mer under Redigera nyheter/information.