Under studiosidan presenteras information som finns under Studiowebbsidans meny "Filmstudion". Här kan ni presentera föreningen, biografen och styrelsen. Denna meny har lite flera delar än övriga och är indelade i fyra flikar eller "block". I detta hjälpavsnitt går vi igenom dessa olika delar och avslutar med en informationsfilm över hur sidans redigering kan gå till.


INNEHÅLLSFÖRTECKNING


Introduktion

Detta är endast rubriken och ingressen för hela sidan. Informationen bör vara kort och beständig.
Rubrikexempel: Om filmstudion

Introduktionsexempel: Läs mer om vår förening, biografen och vår styrelse.


Om studio-block

Här kan ni skriva en rubrik och sedan presentera filmstudion, exempelvis en kort historiebeskrivning. Texten presenteras på halva sidan och en eventuell presentationsbild på andra halvan så anpassa helst texten efter bilden så det blir så snyggt som möjligt. För längre texter använd helst en stående bild. 

Om ni vill ha möjlighet att göra en längre historieskrivning av filmstudion så kan ni länka till en extern fil alternativt utnyttja Biografblocket för detta.
Tyvärr går det inte att ladda upp filer på studiosidan, om ni inte har egen möjlighet att länka till exempelvis Dropbox, Google Drive eller Onedrive så kontakta SFF för hjälp med att ladda upp filer för att länka till. 


(Om ni har skrivit in länk till exempelvis en Facebook-sida under Inställningar så syns det här).


Om biograf-block

Här kan ni skriva en rubrik och sedan presentera biografen. Men det måste inte användas till detta förstås. Istället kanske ni hellre vill använda det till en längre historieskrivning av filmstudion. Denna text löper över två kolumner och bör därför vara lite längre för att bli snygg.
Bildens bredd är hela sidan, alltså två kolumner bred, och blir därmed ganska stor. Passande bilder kan vara en publikbild från en egen visning. (Tänk på bildrättigheterna.)


Om Styrelsen-block

Här kan ni skriva en rubrik och sedan presentera kontaktinformation och styrelsen, samt lägga upp en presentationsbild (av exempelvis styrelsen). Om ni lägger ett kontaktfält i Sidfoten så är det till detta block som det länkas.


Här finns också en inbyggd koppling till Filmlistans kontaktregister. Ni kan i kontaktregistret ange vilka personnamn som ska synas på denna sida och hur mycket kontaktinformation som ska presenteras (namn, epost, telefon). På det sättet behöver ni bara uppdatera kontaktinformationen på ett ställe när det blir förändringar i styrelsen. 


Om ni har en allmän e-post till filmstudion, exempelvis info@filmstudio.se, så kan ni presentera i textfältet eller genom att skapa en kontakt i Filmlistans kontaktregister. Men bäst är kanske att göra det i textfältet. Ett förslag på presentationstext för styrelseblocket är:

Rubrik: Kontakt och styrelsen eller Om styrelsen

Text: Följande personer är för närvarande del av filmstudion ni kan kontakta filmstudion genom e-posten info@filmstudio.se.


InformationsfilmLänk tillbaka till: Översikt Studiowebb - om Admin-gränssnittet