Startsida

Ändrad den Fri, 15 Sep 2023 vid 08:02 PM

Startsidan i vänsterfliken på studiowebbsidans administration används för att redigera informationen som presenteras på webbsidans första sida - presentationssidan.
Det vill säga första-sidan, ovanför filmprogrammet.

Den här texten kan formuleras på ett sådant sätt att den nästan aldrig behöver uppdateras. (Men om ni vill byta ut texten som står där så går det också väldigt lätt.)

Information som nästan aldrig behöver uppdateras skulle till exempel kunna se ut så är:

"Välkommen till vår filmstudio.

Nedan ser ni vårt aktuella filmprogram. För att se film med oss behövs ett medlemskap. Läs mer under Medlem. Läs mer om föreningen under Filmstudion."

Kanske vill man skapa en hyperlänk som aktiveras när man klickar på ett ord eller en mening. Som exempel kan man skriva "Läs mer under Medlem" och koppla en hyperlänk till ordet Medlem så att besökarna, när de klickar på ordet Medlem, tas vidare till sidan med information om medlemskap. För att göra detta markerar man ordet Medlem och sedan letar man upp symbolen för "infoga länk" i verktygsfältet ovanför texten. (När du håller muspekaren över symbolerna dyker det upp en förklarande text för vad symbolen gör.) Ifall man inte hittar symbolen kan man också hålla in tangenterna ctrl och K samtidigt på tangentbordet om man har en PC-dator, eller kringla och K om man har en MAC-dator. Du ska nu få upp en ruta där det står INFOGA LÄNK och här ska du klistra in en URL, det vill säga adressen till den sida som du vill att man ska komma till när man klickar på ordet Medlem. Du går alltså till den sida som du vill länka till, i vårt fall vill vi länka till sidan https://demo.filmstudio.se/medlem, klipper ut webbadressen och skriver in den i fältet för URL, som du får upp när du klickar på INFOGA LÄNK. Sedan klickar du på INFOGA. Nu är allt klart!

Om filmprogrammet på Startsidan - välj rätt termin för att filmerna ska synas

I vänstermenyn på admin-sidan under Inställningar kopplar ni vilken termins filmer som Startsidan ska visa. Under terminens gång flyttas sedan filmer automatiskt från Startsidan till Arkiv efter att de visats. Efter varje visning blir det alltså färre filmer kvar på Startsidan. Observera dock att efter sista filmen visas återigen hela programmet på Startsidan. Om ni inte vill att ett gammalt program ska synas på Startsidan så går det att ändra. Se vidare hur man gör inställningar för den termin som visas i guiden för Inställningar.

Lyfta fram information - viktig nyhet

Som ni ser på startsidan hittar ni nyhetsuppdateringar och information nedanför filmprogrammet. Man behöver alltså scrolla ned en bit på sidan för att hitta nyhetsuppdateringarna. Om man vill vara säker på att besökare på hemsidan inte missar någon viktig nyhet så kan det alltså vara bra att lyfta fram något inlägg lite extra, så att det syns högra upp på sidan. Det kan man göra genom att markera en nyhet som "viktig nyhet". Då syns det extra tydligt längst upp på sidan. Hur man gör det kan ni läsa om under Redigera nyheter/information.