Studiosida

Ändrad den Mon, 11 Dec 2023 vid 05:43 PM

I vänstermenyn under Webbplatsinställningar hittar ni rubriken Studiosida. Här skriver ni in den information som ska synas under meny "Om Filmstudion" på er webbsida.

För Demo Filmstudio är det alltså information på den här sidan https://demo.filmstudio.se/studio som ni kan redigera här. Här presenterar ni föreningen, biografen och styrelsen. Denna meny har fyra flikar som ni kan klicka mellan under rubriken Redigera Studiosidan. I detta hjälpavsnitt går vi igenom dessa olika delar.

1. Introduktion

Det ni ska skriva under Introduktion utgör rubriken och ingressen för sidan "Om Filmstudion". Informationen bör vara kort och beständig.
Rubrikexempel: Om filmstudion

Ingressexempel: Läs mer om vår förening, biografen och vår styrelse.

2. Om studio-block

Rubrik: Här kan ni skriva en rubrik, som kort och gott kan vara "Om Filmstudion".

Text: Här kan ni göra en kort historiebeskrivning. Texten presenteras på halva sidan och en eventuell presentationsbild på andra halvan så anpassa helst texten efter bilden så det blir så snyggt som möjligt. För längre texter använd helst en stående bild. (Om ni vill ha möjlighet att göra en längre historieskrivning av filmstudion så kan ni länka till ett externt dokument. Ifall ni vill göra detta kan ni kontakta SFF som hjälper er med det. Ett annat alternativ är att istället skriva mer utförligt under nästa block, det vill säga "Om Biograf".)

Bild: Här laddar ni upp en bild, ifall ni vill ha en sådan.

Bilaga: Här kan du ladda upp en bilaga till inlägget, ett dokument (helst pdf).

Bilagan kan vara t ex ett programblad, verksamhetsberättelse eller liknande. För att ladda upp en bilaga klickar du på "Välj fil", hittar ditt dokument och klicka OK/Öppna. Filen laddas upp. Glöm inte att uppdatera nyheten för att spara.

Om ni behöver byta bilaga, klicka rensa och ladda sedan upp ny fil och uppdatera.

(Om ni har skrivit in länk till exempelvis en Facebook-sida under Inställningar så syns det här under "Följ oss" .

3. Om biograf-block

Rubrik: Här kan ni skriva en rubrik, till exempel "Om biografen" och sedan berätta mer om biografen. Men kanske vill ni hellre använda den här delen till en mer utförlig historieskrivning om filmstudion. I så fall kan ni välja en annan rubrik, som till exempel "Mer om föreningen" eller något liknande.

Text: När ni skriver text här är det bra om den är lite längre, eftersom texten man ser på hemsidan löper över två kolumner. För att det ska se snyggt ut behöver alltså texten vara lite längre.

Bild: Här kan ni ladda upp en passande bild. Kanske en publikbild från en egen visning? (Glöm dock inte bort att tänka på bildrättigheterna eller att inte ha med någon på bild som inte vill vara med.)

4.Om Styrelsen-block

Rubrik: Här kan ni skriva en rubrik i stil med "Om styrelsen" eller "Kontakta styrelsen"

Text: Här presenterar ni kontaktinformation och styrelsen. Exempel på text kan vara: Följande personer sitter för närvarande i Filmstudions styrelse. Ifall ni vill kontakta filmstudion kan ni maila hit: xxx eller ringa följande nummer: xxx

Bild: Här kan ni lägga upp en bild av exempelvis styrelsen.

Kontaktuppgifter till styrelsen: Här finns också en inbyggd koppling till Filmlistans kontaktregister. Ni kan i kontaktregistret ange vilka personnamn som ska synas på denna sida och hur mycket kontaktinformation som ska presenteras (namn, epost, telefon). På det sättet behöver ni bara uppdatera kontaktinformationen på ett ställe när det blir förändringar i styrelsen.)

Glöm inte att uppdatera sidan genom att klicka på Uppdatera längst upp till höger, så att era ändringar sparas.