SFF:s Medlemskort - För filmstudior

Ändrad den Fri, 15 Sep 2023 vid 08:17 PM

Denna sida summerar information om administration och försäljning av SFF:s medlemskort för filmstudior.

Om du är en enskild person som vill köpa medlemskort i en filmstudio läs istället vidare här: Medlemsguide.

SFF Medlemskort

Direktlänkar till mer information om respektive del i medlemskortshanteringen.

Kort presentation av digital medlemskortsförsäljning

SFF har utvecklat en gemensam portal för att kunna sälja medlemskort via nätet. Det ger alla filmstudior möjligheten sälja sina medlemskort via webben. Medlemmarna kan då betala med betalkort eller swish på ett enkelt sätt. SFF tar alla administrativa kontokortskostnader.

Det går lätt att kombinera webbförsäljningen med annan (manuell eller kontant) försäljning.

SFF agerar teknisk support och filmstudiorna kan övervaka sin försäljning i realtid. Dessutom får filmstudion en medlemslista på köpet.

Alla filmstudior, oavsett om de har en webbsida via SFF eller inte, kan sälja medlemskort via en studiowebbsida som är uppsatt i deras namn efter modellen: filmstudionamn.filmstudio.se/medlemskort.

För filmstudion Demo blir alltså försäljningssidan: demo.filmstudio.se/medlemskort

Inloggning sker med samma inlogg som till Filmlistan, läs mer här: Studiosidan inlogg.

Så här går det till i korthet:

• Filmstudion beställer medlemskort via Filmlistan. Antalet som beställs styr hur många kort som är möjliga att sälja. Beställer ni 100 kort går det inte att sälja 101.

• Filmstudion styr pris genom att skriva in kostnad för medlemskorten i Filmlistan.

• Filmstudion kan även bestämma namn för medlemskorten genom Filmlistan. Detta är särskilt användbart för de filmstudior som visar film vid flera tillfällen och har olika serier. Då kan ni t ex skriva in att Serie 1 = Lördag 14.00 och Serie 2 = Söndag 16.00.

• Filmstudion bestämmer mellan vilka datum försäljningen ska vara öppen. Om man fyller i att försäljningen av medlemskorten under våren ska vara mellan 1 februari och 1 april så går det inte att köpa medlemskort via den digitala portalen före och efter dessa datum. En medlem som ändå loggar in utanför försäljningsperioden möts av informationen att "det finns inga medlemskort till försäljning".

• Filmstudion kan även bestämma en kvot av det totala antalet tillgängliga medlemskort som inte går att köpa digitalt. På det sättet riskerar inte personer som saknar dator eller datorvana att bli utan medlemskort. Denna kvot regleras via det fält i medlemskortsbeställningen som kallas "Manuella reserverade terminskort". Om ni beställer 100 kort och skriver att 20 av dessa ska vara reserverade för så kallade manuell köp så går det bara att köpa 80 via SFF:s betalmodul. Övriga kort kan ni sälja på egen hand. De går däremot med fördel att registrera i efterhand, som kontant köp, så att alla medlemmar kommer med i medlemslistan.

• Efter att beställningen av medlemskort är gjord måste SFF kontaktas för att korrigera det totala antalet kort, priset och försäljningsdatum. Däremot kan studion själva justera hur stor kvot som ska vara öronmärkt för kontant/manuell försäljning.

• Digitala medlemskort - vissa filmstudior vill gärna kunna erbjuda digitala medlemskort till sina medlemmar, inte bara digital försäljning. Det ska utvecklas. Men, eftersom detta inte passar alla filmstudior eller alla medlemmar måste systemet anpassas så att det blir möjligt att göra ett val; om man vill använda digitala medlemskort, endast vanliga medlemskort eller en blandning. Det kräver lite mer av försäljningsssystemet.

Instruktionsfilm som visar flödet: